Restauracja Browar Brzeg – przepyszne jedzenie i wyjątkowa atmosfera. Zorganizujesz tutaj imprezy okolicznościowe

Materiał informacyjny - DŻOAN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Udostępnij:
Restauracja Browar Brzeg to wyjątkowe miejsce na mapie Brzegu. Jeśli chcesz miło spędzić czas, zasmakować wspaniałych potraw kuchni polskiej i napić się regionalnego piwa warzonego to obowiązkowo musisz odwiedzić to miejsce.

DLACZEGO WARTO ODWIEDZIĆ RESTAURACJĘ BROWAR BRZEG?

Kto z nas nie lubi dobrze zjeść? Kto z nas po ciężkim dniu pracy bądź w czasie weekendu nie myśli o wyjściu do dobrej restauracji? Kto z nas nie ma ochoty bywać w miejscach, do których z ogromną chęcią się wraca? Wszyscy to lubimy, a Restauracja Browar Brzeg serwuje smaczne, pięknie podane i przede wszystkim zdrowe potrawy. Kuchnia przyrządzana jest tradycyjnymi domowymi sposobami, oparta jest na regionalnych produktach typowych dla danej pory roku. Do tego przepyszne regionalne piwo, a w weekendy wieczory artystyczne, czego chcieć więcej?

GDZIE ZNAJDUJE SIĘ RESTAURACJA?

Restauracja Browar Brzeg znajduję przy ul. Wrocławskiej 5 w Brzegu. Jest to centrum miasta, obok znajduje się Zamek Piastów Śląskich oraz Kościoł pw. Podwyższenia Krzyża Świętego, a od Ratusza dzieli nas odległość 500 metrów.

TRADYCJE PIWOWARSKIE W BRZEGU

Zakłady Piwowarskie w Brzegu powstały na przełomie XIX i XX wieku. W 1920 roku browar został włączony w poczet spółek browarskich Brieger Brauhaus GmbH. W 1958 roku wraz z browarem w Niemodlinie wszedł w skład Brzeskich Zakładów Piwowarsko-Słodowniczych.

W 1970 roku zakład piwowarski w Brzegu został połączony z Opolskimi Zakładami Piwowarsko-Słodowniczymi, które w 1975 roku zmieniły nazwę na Zakłady Piwowarskie w Głubczycach. W połowie lat siedemdziesiątych z zakładu wyjeżdżało rocznie nawet 105 tys. hektolitrów, czyli około 21 milionów butelek.

JAKIE POTRAWY OFERUJE RESTAURACJA?

- Karta dań jest skomponowana w przemyślany sposób i każdy może znaleźć coś dla siebie. W naszej ofercie posiadamy dania nowatorskie oraz regionalne. Przykładem dania nowatorskiego są chociażby grillowane kalmary, a z regionalnym przysmaków serwujemy m. in. roladę wołową podawaną z kluskami i modrą kapustą. - mówi szef kuchni Restauracji Browar Brzeg.

Restauracja oferuje szeroką gamę potraw i każdy znajdzie coś dla siebie. W menu możemy znaleźć między innymi:

  1. Zupy: krem grzybowy, żurek w chlebie
  2. Przystawki: carpaccio z buraka, tatar wołowy
  3. Sałatki: pieczony camembert, sałatka z grillowanym filetem
  4. Dania główne m. in.: grillowana polędwica wołowa, burger browarnika, golonka pieczona na kapuście, filet z kaczki, pieczone żeberka wieprzowe oraz ryby i makarony
  5. Dania dla dzieci: naleśniki na słodko, fileciki drobiowe panierowane
  6. Desery

- Naszą kartę menu tworzymy z produktów regionalnych. Charakteryzują się one przede wszystkim świeżością oraz dobrym smakiem. Nasze mięsa pochodzący wyłącznie od polskich dostawców, są one wysokiej jakości, co pozwala utrzymać nam bardzo wysoki poziom kulinarny. Jako szef kuchni chcę stworzyć z naszej restauracji najlepsze miejsce na szlaku gastronomicznym ziem opolskich i dolnośląskich. - podkreśla szef kuchni.

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Organizacja przyjęć okolicznościowych jest doskonałą okazją do spotkania się z Bliskimi oraz Przyjaciółmi oraz do wspólnego spędzenia czasu w swoim towarzystwie. Jednak niejednokrotnie osoba organizująca takie przyjęcie musi dokonać wielu wyborów, poczynając od najważniejszych dwóch: wyboru daty oraz miejsca.

W przypadku uroczystości takich jak np. Komunia Święta, Rocznica zawarcia związku małżeńskiego lub Jubileusz, data będzie nas zobowiązywała do organizacji przyjęcia w określonym dniu, natomiast wybór miejsca będzie podyktowany wieloma czynnikami, m.in.:

liczbą zaproszonych gości

  • lokalizacją miejsca (goście przebywający na stałe w miejscu organizacji przyjęcia oraz goście, którzy specjalnie przyjadą na przyjęcie)
  • charakterem uroczystości
  • dniem tygodnia oraz porą dnia, w którym ma odbyć się uroczystość
  • oczekiwaniami w stosunku do menu
  • ilością czasu na przygotowanie przyjęcia.

Restauracja zorganizuje takie wydarzenia jak:

  • przyjęcia komunijne
  • rzyjęcia po chrzcie świętym
  • kolacje weselne
  • jubileusze
  • rodzinne zjazdy
  • spotkania klasowe
  • spotkania weekendowe

Restauracja oddaje po Państwa dyspozycji 60 komfortowych pokoi hotelowych (w tym przestronny apartament dla Pary Młodej – więcej: Suite) oraz 4 sale konferencyjne (każda o powierzchni 50 m²) oraz restaurację (o powierzchni 262 m²) – z możliwością połączenia restauracji oraz dwóch sal konferencyjnych (powierzchnia całkowita 362 m²).

Decydując się na organizację uroczystości lub spotkania nie muszą się Państwo martwić o: infrastrukturę techniczną, menu dopasowane do Państwa oczekiwań, spójną aranżację wnętrz zgodną z Państwa wizją i niezapomniane wspomnienia.

KONTAKT

Adres: Restauracja Browar Brzeg ul. Wrocławska 5 Brzeg 49-300

Nr telefonu: 533 624 111
Adres email: restauracja@bhotelbrzeg.com

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Więcej informacji na stronie głównej Nowa Trybuna Opolska
Dodaj ogłoszenie