Restauracja Popina opiera się na kuchni śródziemnomorskiej (włosko-francusko-hiszpańskiej) z elementami kuchni molekularnej. - Bazujemy na świeżych i oryginalnych produktach ze sprawdzonych źródeł. Na przykład sami przywozimy mąkę z młyna, z której potem wypiekamy pieczywo na miejscu i robimy makarony - wyjaśnia Bartłomiej Cebula. Specjalistą od makaronów i pieczywa jest Marcin Szuścik.
Właściciele wprowadzili sezonową kartę dań zmieniającą się w zależności od pór roku i dostępnych w sprzedaży świeżych produktów.
W piwnicach pod restauracją powstał bar w stylu amerykańskim z muzyką jazzową. W piątki od godz. 20.00 odbywają się tam koncerty na żywo.
Restauracja i bar mieszą się w nowym hotelu przy ul. Waryńskiego w Opolu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?