Restauracja Popina i Swing Pub powstały w Opolu

Edyta Hanszke
Śródziemnomorską restaurację i pub w stylu amerykańskim stworzyli dwaj opolanie: Bartłomiej Cebula i Marcin Szuścik.

Restauracja Popina opiera się na kuchni śródziemnomorskiej (włosko-francusko-hiszpańskiej) z elementami kuchni molekularnej. - Bazujemy na świeżych i oryginalnych produktach ze sprawdzonych źródeł. Na przykład sami przywozimy mąkę z młyna, z której potem wypiekamy pieczywo na miejscu i robimy makarony - wyjaśnia Bartłomiej Cebula. Specjalistą od makaronów i pieczywa jest Marcin Szuścik.

Właściciele wprowadzili sezonową kartę dań zmieniającą się w zależności od pór roku i dostępnych w sprzedaży świeżych produktów.

W piwnicach pod restauracją powstał bar w stylu amerykańskim z muzyką jazzową. W piątki od godz. 20.00 odbywają się tam koncerty na żywo. 

Restauracja i bar mieszą się w nowym hotelu przy ul. Waryńskiego w Opolu.

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska