Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Borucka ruszyła śladem Magdy Gessler i testuje dania

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Youtuberka Zuzanna Kłobucka sprawdza restauracje biorące udział w „Kuchennych Rewolucjach”. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć jej recenzje.
Youtuberka Zuzanna Kłobucka sprawdza restauracje biorące udział w „Kuchennych Rewolucjach”. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć jej recenzje. Niemiec/archiwum AKPA
Zuzanna Borucka to jedna z najpopularniejszych youtuberek w Polsce. Jej kanał ma ponad milion subskrybentów, a na Instagramie obserwuje ją ponad 750 tysięcy osób. Twórczyni internetowa odwiedziła niedawno restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Sprawdziła razem ze swoim chłopakiem menu lokalu Granat na warszawskim Wilanowie, zajazd Zielone Rykowisko w podwarszawskich Jankach, restaurację Folklor w Jastrowie i Cechową w Złotowie. Co tam jadła i czy jej smakowało?

W skrócie

Kim jest Zuzanna Borucka?

Popularna influencerka zaczęła swoją działalność w 2008 roku jako ZiziReactivation. Początkowo były to nagrania poświęcone np.: gotowaniu. W 2012 roku stworzyła kolejny kanał Youtube Szalona Zuzia, na którym przedstawiała wiele odważnych pomysłów. Jednym z nich było zjedzenie ślimaka z ogrodu. Było to związane z zadeklarowaniem, że zje mięczaka, gdy wygra konkurs. Kolejnym kanałem, otwartym w 2014 roku, był Banshee, który obecnie funkcjonuje pod jej imieniem i nazwiskiem. Dzieli się na nim różnymi treściami np.: remonty domu, farbowanie włosów i zapis tygodniowego jedzenia.

Kliknij w przycisk, aby zobaczyć nagrania z recenzji menu

Zuzanna Borucka podąża za Magdą Gessler

Restauracja Granat (dawna Mada) mieści się na warszawskim Wilanowie. Odcinek „Kuchennych Rewolucji” o lokalu wyemitowany był w 19. sezonie. Premierę miał w 2019 roku. Na przystawkę Zuzanna Borucka i jej chłopak wzięli:

  • baridżiani, czyli bakłażana faszerowanego pastą orzechową z granatem i kolendrą,
  • czarchali, czyli kulkę z buraka z suszoną śliwką.

„Bardzo orzeźwiające (smaki – przyp.red.), było czuć ten granat, tę kolendrę. Później przyszło do nas chinkali, cztery sztuki. To jest jakby pieróg, który w środku ma mięsko i rosół. Najpierw się ten rosół wypija. Później je się całość” – relacjonowała Zuza Borucka.

Chaczapuri z ciągnącym się serem zabrali ze sobą na wynos. Youtuberka stwierdziła, że jest to konkretny posiłek dla osób, które chcą się najeść. Podsumowała, że za dwie przystawki, dwa dania główne i dwa napoje zapłaciła wraz z chłopakiem 81 złotych. Na koniec krótkiego nagrania pokazali kciuki w górę jako wyraz zadowolenia.

„Kuchenne Rewolucje” według Zuzanny Boruckiej

Youtuberka zjadła też w zajeździe Zielone Rykowisko w podwarszawskich Jankach. Magda Gessler zrewolucjonizowała lokal w 2021 roku. Udaną zmianę można śledzić w 23. sezonie programu. Znana restauratorka postawiła w lokalu na dziczyznę i przedwojenne smaki. Zachęcona zmienionym menu Zuzanna Borucka wybrała się na posiłek. Na początek razem ze swoim chłopakiem wybrała sycącą przystawkę i zupę.

  • krewetki szefa kuchni na sałacie z grzanką,
  • żurek z ziemniakami z patelni.

Na danie główne wybrali gulasz z jelenia z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi, a także gołąbki faszerowane jeleniem. Na koniec podsumowali, że ich rachunek wyniósł 147 złotych za ogromne porcje. Wizytę uznali za udaną.

Zuzanna Borucka o restauracji Folklor

Popularna Youtuberka wraz ze swoim chłopakiem odwiedziła restaurację „Folklor” w Jastrowie. Odcinek „Kuchennych Rewolucji” zmieniający wygląd i menu lokalu wyemitowany był w 7 sezonie. Zuzanna Borucka chciała sprawdzić, czy nadal trzymają poziom po programie Magdy Gessler. Na spróbowanie wzięli cztery dania:

  • borowikową,
  • żurek,
  • mielone z dzika,
  • schab sołtysa.

Zuzanna Borucka oceniła borowikową na danie bez smaku. Pierwszy kęs, który wzięła był mięsem z chrząstką i dodali, że porcja była mała i „taka jakby jej nie było”. Chłopak twórczyni internetowej docenił żurek, który miał hojną i smaczną mięsną wkładkę. Mielone z dzika według pary Youtuberów było gorzkie. zestaw surówek do schabu sołtysa uznali za sfermentowany. A sam schabowy był niedosmażony. Zuzanna Borucka wprost powiedziała, że był surowy i miał za dużo panierki. Para wydała 150 złotych za całość i w poście na Instagramie stwierdzili, że była to czterokrotna wtopa.

Zuzanna Borucka sprawdza restaurację Cechową

Magda Gessler przeprowadziła zmiany w lokalu do obejrzenia w 11 odcinku 10 sezonu. Zuzanna Borucka wraz chłopakiem zamówiła łącznie sześć dań. Relacjonowali obserwatorom, że wybrali:

  • pomidorową,
  • gulaszową,
  • naleśniki z kurczakiem,
  • naleśniki z kurczakiem i brokułami,
  • deser lodowy z malinami,
  • deser lodowy z cukierkami M&M's.

W zupie pomidorowej docenili duże i bardzo dobre kluski lane.
Zawsze w tych restauracjach po Magdzie Gessler są kluchy lane lub szare. Zuzanna Borucka oceniła pomidorową jako dobrą.
Para zachwalała też zupę gulaszową, która była treściwa i z dużą ilością mięsa. Naleśniki według nich były duże i tanie. Stwierdzili, że były bez zarzutu. Za wszystkie dania zapłacili 101 złotych. Dodali na koniec, że nie zjedli wszystkiego i zabrali naleśniki na wynos do zjedzenia w ramach kolacji.

Uważam, że restauracja Cechowa w Złotowie jest bardzo na plus. Gdybym ruszyła tym deptakiem to bym w niej właśnie zawitała - stwierdziła influencerka.

Co myślą Internauci? - komentarze

Wiele komentarzy było pochlebnych, a obserwujący z napięciem oczekują kolejnych poleceń od Zuzanny Boruckiej. Jedne z nich stwierdził, że jest tutaj (tzn. obserwuje jej profil na Instagramie - red.) dla takich odcinków i czeka na więcej. Inni stwierdzali, że pierożki chinkali wyglądają spoko. Kolejna internautka zauważyła, że nagrania są zbyt mało szczegółowe i chętnie dowiedziałaby się więcej, co myślą o zjedzonych daniach. Zdarzały się też kąśliwe komentarze, które stwierdzały, że pomysł na odwiedzanie i komentowanie restauracji po „Kuchennych Rewolucjach” nie jest nowy i był już wielokrotnie wykorzystywany.

Youtuberka Zuzanna Kłobucka sprawdza restauracje biorące udział w „Kuchennych Rewolucjach”. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć jej recenzje.

Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Bo...

Pyszne frytki każdego dnia

Materiały promocyjne partnera

Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

od 7 lat
Wideo

Wytrawny sernik z pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Borucka ruszyła śladem Magdy Gessler i testuje dania - Strona Kuchni

Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska