Robert Makłowicz gotował w Opolu

tekst: Anna Grudzka foto: Witold Chojnacki
Robert Makłowicz gotował na rynku w Opolu.
Robert Makłowicz gotował na rynku w Opolu.
Ludzie wprost rzucili się na risotto ze szparagami i tajskiego kurczaka curry, które Makłowicz przygotował na opolskim rynku.

Do Opola przyjechał jako gość specjalny Targów Turystycznych "W stronę słońca" organizowanych przez Agencję Reklamową Profil.[/b]

O dzikim czosnku, wyższości włoskich pomidorów z puszki i zagranicznego tytoniu oraz jak się dzieli Ślązaków opowiadał Robert Makłowicz, kucharz i gawędziarz z Krakowa, który gotował na opolskim rynku.

Makłowicz zdradzał tajniki swojej kuchni, przy okazji racząc opolan spora dawka historii naszego regionu.

- Kuchnia i historia są za sobą nierozerwalnie związane - mówił.

Makłowicz to nie jedyna atrakcja tegorocznych targów. Swoje oferty pokazało tam ponad 100 biur podróży, przedstawicieli miast oraz regionów.

- W ten sposób chcemy promować Opole - mówi Marta Stelmach z Agencji Reklamowej Profil, głównego organizatora.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska