Z roladą jest ten właśnie kłopot, że większości z nas kojarzy się ona z daniem mięsnym, a zapominamy, że jej deserowa forma potrafi zaspokoić najbardziej wyrafinowane smakowo podniebienia. Jednak niezależnie od rodzaju rolady, wszystkie maja jedną cechę wspólną: rolady zawsze zawijamy, a to co będziemy zawijać zależy wyłącznie od nas samych. Zatem, żeby nie przedłużać – zacznijmy zawijać naszą roladę! W tym odcinku cyklu: „Święta z NTO” przygotujemy wspólnie roladę orzechową, a zrobimy to razem z naszymi ekspertami, czyli Kasią i Danielem z bistro Chrupiąca Kalarepa.
Do przepisu będziecie potrzebować:
- 5 jajek firmy Roldrob
- 5 czubatych łyżek mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 6 czubatych łyżek cukru
- Szczypta soli
- Orzechy włoskie tarte 200-250 gram
- 250 ml śmietany
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki zmielonych słodkich biszkoptów
Partnerzy odcinka:
Roldrob https://roldrob.com/
Golomb http://www.masarnia-golomb.pl/
Tomi Markt http://tomimarkt.pl/
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?