Sałatka z granatem, łososiem i z sosem jogurtowym

M.Kwiatkowska
M.Kwiatkowska
Oto kolejny przepis opolskiej blogerki kulinarnej, Małgorzaty Kwiatkowskiej.

Składniki:

opakowanie roszponki
1 ogórek zielony
150 g łososia wędzonego
1 owoc granatu
3 rzodkiewki
3 jajka na twardo od szczęśliwych kurek
szczypiorek

Na sos:
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki octu balsamicznego
biały pieprz.

Wykonanie:

Składniki na dressing ze sobą mieszamy. Na półmisku układamy roszponkę, pokrojone w plastry rzodkiewkę i ogórek, pokrojone w ósemki jajka. Układamy także cząstki łososia. Granat przekrawamy na pół i uderzając drewnianą łyżką od spodu owoc wydobywamy kulki granatu, które dodajemy do sałatki. Całość polewamy sosem. Dekorujemy szczypiorkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska