Ser. 6 powodów, dla których warto go jeść

x-news/Agencja TVN
Kawałki 20-letniego sera firmy Hook's Cheese Company. Niecałe pół kilo tego sera kosztuje 209 dolarów.
Kawałki 20-letniego sera firmy Hook's Cheese Company. Niecałe pół kilo tego sera kosztuje 209 dolarów. Amber Arnold
Ser wbrew niepochlebnym opiniom stanowi ważny element w naszej codziennej diecie. To bogactwo fosforu, przyswajalnego białka oraz witamin A i D. Nabiał zawiera też witaminy z grupy B. Smakołyk ze względu na swoją kaloryczność najlepiej spożywać rano. Dzięki temu zapewnimy sobie energię na cały dzień. 30 g żółtego sera zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na wapń. Zdjęcia pochodzą z x-bank gallery.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska