MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich...
fot. Pexels

Skórka od mandarynki - nie warto jej wyrzucać. Można ją wykorzystać na kilka sposobów

Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich coś w kuchni, ponieważ jest ona bogata w nobiletynę, czyli składnik (flawonoid) stymulujący spalanie tłuszczów. W samych mandarynkach jest jej niewiele, jednak w skórce znajdują się jej duże ilości. Uważa się, że substancja ta pomaga zapobiegać chorobom serca i pozytywnie przyczynia się do zwalczania otyłości.

Zobacz również

To będzie decydujący mecz kaliskich szczypiornistek

To będzie decydujący mecz kaliskich szczypiornistek

To tutaj pupile mają swoje mogiły. Tak wygląda cmentarz dla zwierząt w Lubuskiem

To tutaj pupile mają swoje mogiły. Tak wygląda cmentarz dla zwierząt w Lubuskiem

Polecamy

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!

Ostrzeżenie przed burzami i intensywnymi opadami deszczu w Kujawsko-Pomorskiem

Ostrzeżenie przed burzami i intensywnymi opadami deszczu w Kujawsko-Pomorskiem

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół