4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki cytryny mają wiele zastosowań. Jednym z nich jest...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Cytryna

Skórki cytryny mają wiele zastosowań. Jednym z nich jest czyszczenie czajnika elektrycznego: zagotuj w czajniku wodę z posiekaną skórką cytryny, następnie dodaj pół szklanki octu i odstaw co najmniej na godzinę. Po kamieniu nie będzie śladu.

Wysusz cytrynowe skórki i za pomocą robota kuchennego rozdrobnij na drobny proszek. Trzymaj w słoiku i używaj jako przyprawy do różnych potraw, np. w słodyczach czy sałatkach. Sproszkowana cytryna doda świeżego, orzeźwiającego aromatu.

Sól cytrynowa – po wysuszeniu skórki z cytryny, wymieszaj ją z gruboziarnistą solą, przełóż do słoika i odłóż na kilka dni. Sól przejdzie w tym czasie aromatem i będzie gotowa do użycia.

Zobacz również

W podziemnej kaplicy św. Barbary w Zabrzu odprawiona zostanie niedzielna msza św.

W podziemnej kaplicy św. Barbary w Zabrzu odprawiona zostanie niedzielna msza św.

Gdzie oglądać mecz Ruch - Widzew? Padnie rekord frekwencji Ekstraklasy

Gdzie oglądać mecz Ruch - Widzew? Padnie rekord frekwencji Ekstraklasy

Polecamy

Po trzy kluby z Niemiec i Włoch, a przedstawiciel Belgii po 31 latach w półfinałach

Po trzy kluby z Niemiec i Włoch, a przedstawiciel Belgii po 31 latach w półfinałach

Falstart mistrzyni. Wybrała pokaz mody zamiast rzucanie. W rytmach Patointeligencji

Falstart mistrzyni. Wybrała pokaz mody zamiast rzucanie. W rytmach Patointeligencji

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór