Śląski kołocz i królik w śmietanie nagrodzone Perłami 2009

Archiwum. Świd
Beniamin Godyla i prof. Dorota Simonides podczas święta kołocza w Opolu.
Beniamin Godyla i prof. Dorota Simonides podczas święta kołocza w Opolu. Archiwum. Świd
Nagrody odbierali Beniamin Godyla z Kujakowic Górnych oraz Danuta Majewska z Lubicza (gm. Lubsza).

Perły 2009 to najwyższe wyróżnienia Krajowej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Przyznawano je jako nagrody w ogólnopolskim konkursie, który rozstrzygnięto podczas trwających właśnie targów Polagra Food w Poznaniu.

Nagrodzono nimi kołocz śląski - wypiek Benjamina Goduli z Kujakowic oraz w dziedzinie gastronomii królik w śmietanie, przygotowany przez Danutę Majewską z Lubicza.

Więcej czytaj na:
Strefie Biznesu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska