3/14

Świeży drób - kurczaka lub indyka, nie powinno się przechowywać dłużej niż 2 dni. Dotyczy to również mięsa marynowanego. W zamrażarce całego kurczaka

Pxhere.com

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Drób

Świeży drób - kurczaka lub indyka, nie powinno się przechowywać dłużej niż 2 dni. Dotyczy to również mięsa marynowanego. W zamrażarce całego kurczaka możemy przechowywać przez rok, a piersi, udka, skrzydełka - do 9 miesięcy. Resztki z drobiu (pieczone, smażone, gotowane) możemy trzymać w lodówce przez 4 dni. W zamrażarce przechowujemy je do pół roku. Nuggetsy z kurczaka w lodówce poleżą 3 dni, a zamrożone - 3 miesiące.
Wróć do artykułu

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3