3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla podkreślenia walorów smakowym śledzia można go...
fot. 123rf/dsan4o

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju z octem

Dla podkreślenia walorów smakowym śledzia można go przygotować w wersji z octem. Wymoczone wcześniej ryby kroimy na kawałki, wkładamy do słoika, przekładamy piórkami cebuli, liśćmi laurowymi, ziarnami pieprzu, zalewamy olejem i dodajemy 2-3 łyżki octu. Ważne, aby naczynie było wypełnione.

Zobacz również

Terytorialsi zapraszają na wakacje z WOT

Terytorialsi zapraszają na wakacje z WOT

Kilometry dla Jakuba Małoszyckiego z Lęborka. To 6 edycja akcji Powiatu i Farm Frites

Kilometry dla Jakuba Małoszyckiego z Lęborka. To 6 edycja akcji Powiatu i Farm Frites

Polecamy

Tajemnicza grota z muszli. Nie uwierzysz w to, jak wygląda wewnątrz!

Tajemnicza grota z muszli. Nie uwierzysz w to, jak wygląda wewnątrz!

Assassin's Creed Hexe to nowa, mroczna odsłona serii. Co już wiemy?

Assassin's Creed Hexe to nowa, mroczna odsłona serii. Co już wiemy?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?