Święta z nto. Przepis na wigilijną zupę grzybową według Bistro Mamy

Akcja specjalna Święta z nto.pl zrealizowana z Partnerami odcinka
W naszym regionie zupa grzybowa jest równie popularna na wigilijnym stole jak barszcz z uszkami.

Jak przygotować smaczną zupę grzybową? Zobaczcie przepis według blogerki kulinarnej Justyny Osieckiej-Sułek, czyli Bistro mamy.

Wigilijna zupa grzybowa
Na wywar jarzynowy:

  • ok. 3 l wody
  • 2-3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • ew. kawałek pora
  • 3 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego

------------------

  • ok. 20 g suszonych grzybów (borowików lub podgrzybków)
  • ok. 150 ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz według uznania
  • ugotowany makaron

Partnerzy odcinka:
Lesaffre Polska S.A.
Tomi Markt
Roldrob
Grupa Otmuchów
Śląski Bifej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska