Jak przygotować smaczną zupę grzybową? Zobaczcie przepis według blogerki kulinarnej Justyny Osieckiej-Sułek, czyli Bistro mamy.
Wigilijna zupa grzybowa
Na wywar jarzynowy:
- ok. 3 l wody
- 2-3 marchewki
- 2 pietruszki
- ½ selera
- ew. kawałek pora
- 3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
------------------
- ok. 20 g suszonych grzybów (borowików lub podgrzybków)
- ok. 150 ml śmietanki 30%
- sól, pieprz według uznania
- ugotowany makaron
Partnerzy odcinka:
Lesaffre Polska S.A.
Tomi Markt
Roldrob
Grupa Otmuchów
Śląski Bifej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?