3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Kapliczki i krzyże z powiatu bielskiego będą wyremontowane

Kapliczki i krzyże z powiatu bielskiego będą wyremontowane

Suwalskie lotnisko będzie nosiło imię gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

Suwalskie lotnisko będzie nosiło imię gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

Polecamy

Genialny trik na pakowanie ubrań na majówkę. Zrezygnuj z walizki i kup torbę za 6 zł!

Genialny trik na pakowanie ubrań na majówkę. Zrezygnuj z walizki i kup torbę za 6 zł!

500 zł mandatu i 12 punktów karnych. W prosty sposób unikniesz kary

500 zł mandatu i 12 punktów karnych. W prosty sposób unikniesz kary

Od modela do gwiazdy tenisa. Oto pierwszy rywal Huberta Hurkacza w Madrycie

Od modela do gwiazdy tenisa. Oto pierwszy rywal Huberta Hurkacza w Madrycie