Szkolenia dla branży gastronomicznej

Dorota Richter
fot.wic
fot.wic
Krystyna Wajman, kucharka z Motelu Domino w Niemodlinie, w owocach rzeźbiła po raz pierwszy. - Zamierzam zareklamować tę umiejętność w firmie - zapowiada. - Warto na to poświęcić czas, bo efekt jest rewelacyjny.

Łukasz Szewczyk z Pracowni Sztuki Kulinarnej z Ozimka, który prowadził wczorajsze szkolenia w opolskiej restauracji, zapewnia, że zrobienie kogucika z ananasa wyćwiczonej osobie zajmuje 8 minut.

Takie jadalne ozdoby służą do dekoracji stołów.

- Dziś wygląd potraw jest najważniejszy, smak na drugim miejscu, bo przecież najpierw trzeba się skusić, a ładne lepiej smakuje - tłumaczy Łukasz.

Rzeźbienie w ananasach, mango i arbuzach ćwiczyło 12 uczestników z opolskich lokali gastronomicznych w ramach projektu sfinansowanego przez Unię Europejską, a prowadzonego przez Akademicki Inkubator Przedsiębiorczości Politechniki Opolskiej.

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska