Składniki na 2 porcje:
gotowy spód tortowy ciemny
150 g śmietanki 36 proc.
40 g cukru pudru
1/2 laski wanilii
50 g orzechów włoskich
2 ozdobne słoiczki
Przygotowanie:
Orzechy włoskie podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć.
Gotowe spody tortowe pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami.
Śmietankę ubić, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone.
W słoiczki układać warstwowo na zmianę pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy.
Deser ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.
Torcik podawać schłodzony.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?