Torcik w słoiczku z orzechami i kremem cynamonowym

Urszula Baumann
Fot. mat. Prasowy
Przepis na torcik w słoiczku z orzechami i kremem cynamonowym.

Składniki na 2 porcje:

gotowy spód tortowy ciemny
150 g śmietanki 36 proc.
40 g cukru pudru
1/2 laski wanilii
50 g orzechów włoskich
2 ozdobne słoiczki
Przygotowanie:

Orzechy włoskie podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć.

Gotowe spody tortowe pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami.

Śmietankę ubić, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone.
W słoiczki układać warstwowo na zmianę pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy.
Deser ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.
Torcik podawać schłodzony.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska