Twaróg i jogurt z Prudnika z certyfikatami "Doceń polskie"

Edh
Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny - te czynniki bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”.
Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny - te czynniki bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”. archiwum
Twaróg Imperial oraz jogurt typu greckiego - produkty z oferty OSM w Prudniku zdobyły certyfikaty „Doceń polskie”.

W ten sposób prudnicka mleczarnia dołączyła do grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” realizowanego pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Eksperci nagrodzili dwa wyroby OSM w Prudniku

Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny - te czynniki bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”. Artykuły spożywcze uczestniczące programie są oceniane w dziesięciopunktowej skali.

Wyroby, które otrzymają wysokie noty zdobywają certyfikat, zaś produkty z maksymalną liczbą punktów są dodatkowo honorowane tytułem TOP PRODUKT. Warto podkreślić, że każdy z pięciu członków Loży wystawia oceny samodzielnie, nie konsultując się z pozostałymi specjalistami.

Przewodniczącym grona eksperckiego jest Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, autor przewodników kulinarnych i główny juror konkursu „BlogerChef” adresowanego do blogerów kulinarnych. Program „Doceń polskie” jest współorganizatorem tego pierwszego i jedynego w swoim rodzaju przedsięwzięcia skierowanego do blogerów.

W Loży Ekspertów zasiadają ponadto osoby zawodowo zajmujące się żywnością i technologią żywienia. Warto odnotować, że honorowy patronat nad programem, od samego początku jego funkcjonowania, sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Podczas VII certyfikacji, która odbyła się 23 stycznia w Krakowie, eksperci nagrodzili certyfikatem programu m.in. dwa wyroby Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Prudniku - twaróg Imperial oraz jogurt typu greckiego. Twaróg otrzymał dodatkowo tytuł TOP PRODUKT.

Zdobycie prestiżowych certyfikatów to dla producenta potwierdzenie wysokiej jakości wyrobów i powód do dumy, gdyż Loża Ekspertów wyróżnia naprawdę wartościowe artykuły spożywcze.  Znak „Doceń polskie” stanowi przy tym rekomendację dla konsumentów poszukujących sprawdzonej, polskiej żywności

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska