W Budowlance promowali zdrowe jedzenie i gotowanie

Iwona Kłopocka-Marcjasz
Iwona Kłopocka-Marcjasz
Uczniowie Budowlanki udowodnili, że zdrowe jedzenie może być smaczne, pięknie wygląda i nie rujnuje portfela.
Uczniowie Budowlanki udowodnili, że zdrowe jedzenie może być smaczne, pięknie wygląda i nie rujnuje portfela. Fot. Iwona Kłopocka
Kampanię promocyjną samorząd uczniowski Zespołu Szkół Budowlanych zorganizował z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Uczniowie klas ITA, IITA, IITB, IIITO, IIITB, IVTA1, IC i IE oraz klas gimnazjalnych przygotowali zdrowe przekąski, które mogą zaspokoić apetyt nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Każdy mógł poczuć się prawdziwym koneserem sztuki kulinarnej. Wśród propozycji znalazły się sałatki, finezyjne koreczki, wykwintne kanapeczki, naturalne soki, ciastka owsiane, miód, orzechy, zielona herbata - wszystko przygotowane przez uczniów wspieranych przez wychowawców. Podstawę większości potraw stanowiły owoce i warzywa.

Partnerem serwisu "16 plus" jest prezydent Opola.
Partnerem serwisu "16 plus" jest prezydent Opola. archiwum

- Warto organizować takie akcje, ponieważ mieliśmy świetną okazję na zaprezentowanie swoich pomysłów na zdrowe przekąski. - stwierdziła Agata z 2TA. W ramach kampanii można było także skorzystać z porad nt. zdrowego odżywiania w gabinecie szkolnych pedagogów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska