W Opolu powstał pierwszy bar... mięsny [wideo]

Arti
Bar powstał w dawnym sklepie mięsnym.
Bar powstał w dawnym sklepie mięsnym. Arti
Od lat znane są bary mleczne, a także bary kawowe. Czy teraz przyszedł czas na bary mięsne? W Opolu będziemy się mogli o tym przekonać.

W tym, który rusza jutro przy ulicy Ozimskiej, będzie można zjeść nie tylko golonkę, ale także kanapki, hamburgery, a także zestawy śniadaniowe i obiadowe. Dania będą też serwowane na wynos.

Wszystkie mięsne wyroby mają się opierać na produktach Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Joachim Matejka z Opola.

To jednak nie Joachim Matejka wpadł na pomysł pierwszego baru mięsnego w Opolu. Do jego otwarcia namówili go syn Michał i córka Monika.

- Czasy się zmieniają i teraz nie wystarczy produkować świetne wyroby, trzeba też je sprzedawać na różne sposoby - przekonuje Michał Matejka. - Uważamy, że w Opolu brakuje miejsc, gdzie można smacznie i w przystępnej cenie zjeść dania polskiej kuchni. Nasz bar ma to zmienić, wierzymy, że pomysł wypali i takich barów stworzymy w przyszłości więcej.

Wcześniej przy ulicy Ozimskiej działał sklep, należący od kilku lat Joachima Matejki. Na razie niektórzy jego dawni klienci są nowym pomysłem zaskoczeni, ale już bardzo często próbują wchodzić do baru.

- Zapraszamy od środy do spróbowania naszej oferty - zapowiada Grzegorz Zwolak, menadżer baru.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska