- Z nami nie zgłodniejesz – zapewnia młodzież ucząca się gastronomii.
Uczniowie 3 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych kroili, piekli, mieszali aby zdążyć na długiej przerwie podać przekąskę z dipem czosnkowym. Korytarz szkoły wypełnił się uczniami i porcje szybko znikały.
A wszystko to dzięki nowej inicjatywie kadry gastronomicznej opolskiej Czwórki, która współorganizuje Wojewódzki Dzień Szefa Kuchni, zapraszając do współpracy wszystkie szkoły tej branży Opolszczyzny.
- Sięgając do historii warto pamiętać, że Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni, który przypada 20. października został zainaugurowany w 2004 r. przez Billa Gallaghera. Zasadniczym celem, który towarzyszył ustaleniu tego dnia było szerzenie świadomości o tym zawodzie w społeczeństwie i to w szczególnie smakowity sposób, bo poprzez organizację imprez dobroczynnych, konkursów i pokazów kulinarnych. Nasze doświadczenia w przygotowywaniu najlepszych zawodowców są wieloletnie, lubimy się inspirować i dzielić z innymi, a już zdrowa rywalizacja nas uskrzydla – podkreśla z dumą Bożena Czapska – Czoch, dyrektor szkoły.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?