Składniki
250g świeżych malin
2op. rukoli
masło klarowane ( lub oliwa z oliwek)
1 kg wątróbek drobiowych
sól, pieprz
tymianek
Przygotowanie
Rukolę umyj, osusz i rozłóż listki na półmisku. Maliny rozgnieć łyżką w misce, po czym przetrzyj przez drobne sito lub zblenduj. Kilka owoców zostaw do ozdoby. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę, wrzuć wątróbki i usmaż z obu stron. Posól, oprósz pieprzem i świeżym tymiankiem. Ułóż na liściach rukoli, polej sosem malinowym, udekoruj malinami i od razu podawaj.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?