2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

To się stało! Legia, legła w Sieradzu.Szaleństwo na stadionie. Warta-Legia II 1:0 FOT

To się stało! Legia, legła w Sieradzu.Szaleństwo na stadionie. Warta-Legia II 1:0 FOT

Tyle oferują dziś pracodawcy na Opolszczyźnie. Stawki są niskie, a praca ciężka

Tyle oferują dziś pracodawcy na Opolszczyźnie. Stawki są niskie, a praca ciężka

Polecamy

GIS ostrzega przed produktem (15.05)

GIS ostrzega przed produktem (15.05)

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Awans Polek w światowym rankingu! To najwyższe miejsce w XXI wieku!

Awans Polek w światowym rankingu! To najwyższe miejsce w XXI wieku!