Zdrowotne właściwości winogron. Dlaczego warto je jeść?

x-news/Agencja TVN
14.09.2010 Makowice. Winnica Jolanty i Ryszarda Gut.
14.09.2010 Makowice. Winnica Jolanty i Ryszarda Gut. Dariusz Gdesz
To doskonały sezon na winogrona. Korzystajmy z ich dobrodziejstw i wybierzmy je na swoją zdrową przekąskę. Dlaczego warto je jeść? Otóż są bogate w potas i korzystne dla serca. Zawierają dużo błonnika, a więc sprawdzą się u osób, które cierpią na zaparcia. Co więcej, ciemne winogrona działają antynowotworowo dzięki zawartych w nich flawonoidach. Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska