2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Osobówka dachowała na chodniku w Bielsku-Białej - możliwe utrudnienia w ruchu ZDJĘCIA

Osobówka dachowała na chodniku w Bielsku-Białej - możliwe utrudnienia w ruchu ZDJĘCIA

Tragedia w Nowym Stawie. Z rzeki wyłowiono ciało

Tragedia w Nowym Stawie. Z rzeki wyłowiono ciało

Polecamy

L’Equipe: Zidane nie negocjuje z Bayernem, bo czeka na Manchester United

L’Equipe: Zidane nie negocjuje z Bayernem, bo czeka na Manchester United

Minister finansów: 250 mln euro dla programu Czyste Powietrze

Minister finansów: 250 mln euro dla programu Czyste Powietrze

„Lekkoatletyka dla każdego!” przyciąga przyszłe gwiazdy sportu

„Lekkoatletyka dla każdego!” przyciąga przyszłe gwiazdy sportu