ZSZ 4 – dla tych, którzy lubią dobrze gotować, podróżować i dbać o innych

red
ZSZ nr 4 zajmuje III miejsce w Polsce wśród szkół kształcących w branży gastronomiczno–spożywczej.
ZSZ nr 4 zajmuje III miejsce w Polsce wśród szkół kształcących w branży gastronomiczno–spożywczej. ZSZ 4
Jeśli interesuje cię gastronomia, hotelarstwo, obsługa imprez turystycznych albo handel to Zespół Szkół Zawodowych nr 4 jest szkołą dla ciebie.

Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód przyszłości. Moda na szczupłą sylwetkę wymusza na rynku pracy obecność specjalistów ds. żywienia człowieka. Wybierz ten zawód jeśli chcesz zostać np. indywidualnym trenerem dietetycznym. Pomogą w tym innowacje: dietetyka oraz coach zdrowia i zdrowego stylu życia.

Jeżeli jesteś pasjonatem zdrowego odżywania się, interesuje cię smaczne, wartościowe i jednocześnie efektowne przygotowywanie potraw, to kierunek technik technologii żywności będzie w sam raz. Szkoła zapewnia innowacje: food design – projektowanie wyrobów cukierniczych oraz biotechnologia z elementami enoturystyki.

Interesują cię podróże, odkrywanie nowych miejsc, lubisz organizować wyjazdy dla przyjaciół? Szkoła umożliwi ci połączenie życiowej pasji z pracą zawodową, o ile wybierzesz kierunek technik obsługi turystycznej z innowacjami: animacja czasu wolnego oraz turystyka aktywna.

Jeżeli chcesz obsługiwać gości w hotelu to spróbuj zdobyć dyplom technika hotelarstwa. Dodatkowe kompetencje zapewnią ci innowacje: steward/stewardesa na statkach pasażerskich oraz menedżer SPA i Wellness.

Technik eksploatacji portów i terminali to nowy zawód. Należy do grupy poszukiwanych pracowników w dobie rozwijających się usług transportowych. Pracę na pewno znajdziesz w przedsiębiorstwach, gdzie jest wymagana wiedza logistyczna z zakresu magazynowania, transportu dalekiego, wewnętrznego, a także pasażerskiego, obsługi pasażerów i prowadzenia dokumentacji. Absolwent może być także pracownikiem centrów logistycznych, zaopatrzeniowych, dystrybucyjnych, magazynowych i produkcyjnych. Innowacja pedagogiczna, którą szkoła zamierza wdrożyć, pozwala na podjęcie pracy w służbie celnej.

Technik handlowiec to zawód tradycyjny, a jego dostosowanie do współczesnych wymagań zapewnią m.in. innowacje: organizowanie i prowadzenie sprzedaży inter­ne­to­wej oraz podstawy handlu zagranicznego.

W szkole branżowej I stopnia można zdobyć następujące zawody: kucharz, piekarz, cukiernik, sprzedawca, magazynier-logistyk oraz operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.

- Dobrze uczymy każdego ucznia - zapewnia Bożena Czapska-Czoch, dyrektor ZSZ nr4. Szkoła ma prestiżowy tytuł „Lidera Edukacji Zawodowej” przyznany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej, zajmuje III miejsce w Polsce wśród szkół kształcących w branży gastronomiczno – spożywczej. Umożliwiamy odbywanie praktyk zawodowych w renomowanych restauracjach i hotelach w kraju i za granicą ( Malta, Cypr).

od 7 lat
Wideo

Tadeusz Płużański - Dlaczego warto pielęgnować pamięć o wyklętych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska