Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód przyszłości. Moda na szczupłą sylwetkę wymusza na rynku pracy obecność specjalistów ds. żywienia człowieka. Wybierz ten zawód jeśli chcesz zostać np. indywidualnym trenerem dietetycznym. Pomogą w tym innowacje: dietetyka oraz coach zdrowia i zdrowego stylu życia.
Jeżeli jesteś pasjonatem zdrowego odżywania się, interesuje cię smaczne, wartościowe i jednocześnie efektowne przygotowywanie potraw, to kierunek technik technologii żywności będzie w sam raz. Szkoła zapewnia innowacje: food design – projektowanie wyrobów cukierniczych oraz biotechnologia z elementami enoturystyki.
Interesują cię podróże, odkrywanie nowych miejsc, lubisz organizować wyjazdy dla przyjaciół? Szkoła umożliwi ci połączenie życiowej pasji z pracą zawodową, o ile wybierzesz kierunek technik obsługi turystycznej z innowacjami: animacja czasu wolnego oraz turystyka aktywna.
Jeżeli chcesz obsługiwać gości w hotelu to spróbuj zdobyć dyplom technika hotelarstwa. Dodatkowe kompetencje zapewnią ci innowacje: steward/stewardesa na statkach pasażerskich oraz menedżer SPA i Wellness.
Technik eksploatacji portów i terminali to nowy zawód. Należy do grupy poszukiwanych pracowników w dobie rozwijających się usług transportowych. Pracę na pewno znajdziesz w przedsiębiorstwach, gdzie jest wymagana wiedza logistyczna z zakresu magazynowania, transportu dalekiego, wewnętrznego, a także pasażerskiego, obsługi pasażerów i prowadzenia dokumentacji. Absolwent może być także pracownikiem centrów logistycznych, zaopatrzeniowych, dystrybucyjnych, magazynowych i produkcyjnych. Innowacja pedagogiczna, którą szkoła zamierza wdrożyć, pozwala na podjęcie pracy w służbie celnej.
Technik handlowiec to zawód tradycyjny, a jego dostosowanie do współczesnych wymagań zapewnią m.in. innowacje: organizowanie i prowadzenie sprzedaży internetowej oraz podstawy handlu zagranicznego.
W szkole branżowej I stopnia można zdobyć następujące zawody: kucharz, piekarz, cukiernik, sprzedawca, magazynier-logistyk oraz operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.
- Dobrze uczymy każdego ucznia - zapewnia Bożena Czapska-Czoch, dyrektor ZSZ nr4. Szkoła ma prestiżowy tytuł „Lidera Edukacji Zawodowej” przyznany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej, zajmuje III miejsce w Polsce wśród szkół kształcących w branży gastronomiczno – spożywczej. Umożliwiamy odbywanie praktyk zawodowych w renomowanych restauracjach i hotelach w kraju i za granicą ( Malta, Cypr).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Polecane oferty

St. Majewski
St. Majewski Plecak Na Kółkach Kauczukowych Tb1 Night Cats
Świat bez broni jądrowej. Apel w 77. rocznicę ataku na Nagasaki