Składniki
marchew,pietruszka,por,seler, cebula
1-2 kalafiory (ilość zależy od was)
3-4 ziemniaki
ziele angielskie,liście laurowe
sól, pieprz
świeży koperek i natka pietruszki
Wykonanie
Do garnka z wodą włożyć umyte i pokrojone w kostkę warzywa ( seler, por, marchewkę, pietruszkę, cebula), ziele angielskie, liście laurowe- to będzie baza naszej zupy.
Pokrojone ziemniaki w kostkę dodać do gotującego się wywaru.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać podzielony na różyczki kalafior.
Zagotować, tak by wszystkie warzywa zmiękły, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać posiekany koperek i pietruszkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?