Baranina i jagnięcina

Redakcja
14. część kolekcji kulinarnej.
14. część kolekcji kulinarnej.
Macie ochotę na pyszną baraninę i jagnięcinę? Kupcie w czwartek, 15 marca, nto razem z kolejną częścią "Kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta".

Ważne

Ważne

Cena każdej części, które dołączamy do czwartkowej nto - 4,70 zł (razem z gazetą).

- Baranina zawsze była trzecim co do popularności polskim mięsem, a w niektórych regionach nawet drugim - przypominają słynni smakosze. - Bez baraniny trudno sobie wyobrazić kuchnię Kresów czy Wielkopolski.

Robert Makłowicz poleca wszystkie przepisy, bo dobrze zrobiona baranina potrafi ze zwykłego obiadu uczynić wykwintny.

- Choć wielu Polaków nie lubi wyrazistego smaku baraniny, który w pewnym sensie przypomina dziczyznę - przyznaje. - Może dlatego, że za PRL-u można było kupić głównie kiepskie mięso ze starych baranów. Teraz wybór jest o niebo lepszy. I czas się do baraniny przekonać, bo to jedno z najsmaczniejszych mięs. Przecież nie można sobie wyobrazić polskiej kuchni bez kołdunów, a kołdunów bez baraniny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska