Ważne
Ważne
Cena każdej części, które dołączamy do czwartkowej nto - 4,70 zł (razem z gazetą).
- Baranina zawsze była trzecim co do popularności polskim mięsem, a w niektórych regionach nawet drugim - przypominają słynni smakosze. - Bez baraniny trudno sobie wyobrazić kuchnię Kresów czy Wielkopolski.
Robert Makłowicz poleca wszystkie przepisy, bo dobrze zrobiona baranina potrafi ze zwykłego obiadu uczynić wykwintny.
- Choć wielu Polaków nie lubi wyrazistego smaku baraniny, który w pewnym sensie przypomina dziczyznę - przyznaje. - Może dlatego, że za PRL-u można było kupić głównie kiepskie mięso ze starych baranów. Teraz wybór jest o niebo lepszy. I czas się do baraniny przekonać, bo to jedno z najsmaczniejszych mięs. Przecież nie można sobie wyobrazić polskiej kuchni bez kołdunów, a kołdunów bez baraniny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?