Cooking Day. Zagraniczni studenci gotowali w Opolu

fot. Paweł Stauffer
Studenci gotowali w akademiku Sokrates.
Studenci gotowali w akademiku Sokrates. fot. Paweł Stauffer
Feijoada a Portuguesasa, tortilla de patatas, salmiakki - takie przysmaki znalazły się na stole podczas kulinarnej imprezy organizowanej dla zagranicznych studentów rozpoczynających naukę w Opolu.
Opole: cooking day w akademiku Sokrates. Zagraniczni studenci gotowali.

Opole: cooking day w akademiku Sokrates

W tym roku do Opola przyjechało 56 żaków głównie z Turcji, ale także z Portugalii, Niemiec, Litwy i po raz pierwszy w tym roku z Finlandii.

Studenci tradycyjnie zorganizowali sobie imprezę kulinarno-kulturalną w Sokratesie - akademiku Politechniki Opolskiej.

Na stole oprócz naszych polskich przysmaków jak sałatka jarzynowa, krokiety i sernik znalazły się: Feijoada a Portuguesasa (zupa z mięsa i fasoli), tortia de patatas (placek z ziemniaków i jajka) oraz salmiakki (anyzkowe słodycze z Finlandii).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska