150 g cukinii
dowolny aromat
płaska łyżka cukru pudru
pół szklanki mąki żytniej razowej (65 g)
65 g serka naturalnego
1 jajko
1/2 łyżeczki drożdży instant
Cukinię starkować na tarce o średnich oczkach. Odcisnąć z nadmiaru wody.
Dodać aromat, cukier puder, mąkę i drożdże. Wymieszać.
Połączyć z serkiem i jajkiem, jeszcze raz porządnie wymieszać aby masa stała się jednolita.
Na lekko natłuszczonej i rozgrzanej patelni smażyć z obu stron na średnim ogniu około 4 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład z sosem malinowym lub serkiem malinowym - 100 g serka naturalnego należy wymieszać z łyżką cukru pudru, dodać nieco malin i wiórków kokosowych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?