2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane jajkami

Składniki:
- pieczarki surowe,
- marynowane pieczarki,
- 6 jaj,
- łyżka majonezu,
- szalotka,
- szczypiorek,
- szczypta curry,
- masło,
- sól, pieprz.

Jak przygotować pieczarki faszerowane jajkami?
1. Jajka ugotowałam na twardo, po czym pokroiłam w kostkę. Szalotkę, marynowane pieczarki i szczypiorek drobno posiekałam.
2. Wymieszałam jajka, szalotkę i szczypiorek z majonezem, solą, pieprzem i szczyptą curry.
3. Pieczarki podsmażyłam z obu stron na maśle, a gdy ostygły, nafaszerowałam pastą jajeczną.

Zobacz również

Polska - Słowacja NA ŻYWO. Kolejny trudny sprawdzian hokeistów. Gdzie oglądać?

Polska - Słowacja NA ŻYWO. Kolejny trudny sprawdzian hokeistów. Gdzie oglądać?

Ogromna kontrowersja w półfinale Ligi Mistrzów! Marciniak wypaczył wynik meczu?

Ogromna kontrowersja w półfinale Ligi Mistrzów! Marciniak wypaczył wynik meczu?

Polecamy

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Objawy infekcji odczujesz nawet za 15 lat! Ta bakteria atakuje mózg

Objawy infekcji odczujesz nawet za 15 lat! Ta bakteria atakuje mózg

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans