3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Fanfara Awantura w WDK w Rzeszowie

Fanfara Awantura w WDK w Rzeszowie

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Polecamy

Polscy zapaśnicy z wielkimi nadziejami przed olimpijską kwalifikacją w Stambule

Polscy zapaśnicy z wielkimi nadziejami przed olimpijską kwalifikacją w Stambule

Pia Skrzyszowska rozpoczyna letni sezon! Wystartuje w mityngu Diamentowej Ligi

Pia Skrzyszowska rozpoczyna letni sezon! Wystartuje w mityngu Diamentowej Ligi

Ruszają MŚ w hokeju na lodzie. Polacy wracają do Elity po 22. latach

Ruszają MŚ w hokeju na lodzie. Polacy wracają do Elity po 22. latach