Kołocze, rolady, żurek, gyros i sajgonki - to tylko niektóre potrawy, których w niedzielę można było posmakować na opolskim Rynku.
- Pychota - oceniali Daria i Zbigniew Kwiecień, zajadając się śląskim kołoczem. - Specjalnie nie jedliśmy w domu obiadu, żeby na Rynku spróbować wszystkiego, co będzie można. Takie imprezy powinny być częściej!
Stoiska restauratorów i twórców ludowych przyciągnęły tłumy. Lecz dobrej zabawy nie byłoby bez znakomitej muzyki. O to zadbały zespoły muzyczne m.in. energetyczny Kofi oraz Sing Sing, grający covery Maryli Rodowicz. Na koniec zagrała Orkiestra Świętego Mikołaja.Konkurs na najlepszą potrawę I Festiwalu Opolskich Smaków wygrała rolada z ciasta szpinakowego. Przygotowała ją Villa Park, restauracja-hotel z Opola Groszowic.
Który z restauratorów zwyciężył w plebiscycie opolan, czytaj w jutrzejszym wydaniu Nowej Trybuny Opolskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?