Festiwal Opolskich Smaków zapełnił Rynek

fot. Artur Janowski
fot. Artur Janowski
Tysiące osób bawiły się w niedzielę w Opolu na I Festiwalu Smaków, którego byliśmy współorganizatorami. - To trzeba powtórzyć - mówili zgodnie uczestnicy i restauratorzy.
Festiwal Opolskich Smaków

Festiwal Opolskich Smaków

Kołocze, rolady, żurek, gyros i sajgonki - to tylko niektóre potrawy, których w niedzielę można było posmakować na opolskim Rynku.

- Pychota - oceniali Daria i Zbigniew Kwiecień, zajadając się śląskim kołoczem. - Specjalnie nie jedliśmy w domu obiadu, żeby na Rynku spróbować wszystkiego, co będzie można. Takie imprezy powinny być częściej!

Stoiska restauratorów i twórców ludowych przyciągnęły tłumy. Lecz dobrej zabawy nie byłoby bez znakomitej muzyki. O to zadbały zespoły muzyczne m.in. energetyczny Kofi oraz Sing Sing, grający covery Maryli Rodowicz. Na koniec zagrała Orkiestra Świętego Mikołaja.Konkurs na najlepszą potrawę I Festiwalu Opolskich Smaków wygrała rolada z ciasta szpinakowego. Przygotowała ją Villa Park, restauracja-hotel z Opola Groszowic.

Który z restauratorów zwyciężył w plebiscycie opolan, czytaj w jutrzejszym wydaniu Nowej Trybuny Opolskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska