4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem...
fot. alexraths/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Osoby z wysokim ciśnieniem a jedzenie z grilla

Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem wysokiego ciśnienia krwi – tak wynika z badania przedstawionego na American Heart Association's 2018 Epidemiology and Prevention - Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions. Osoby, które grillowały swoje mięso częściej niż 15 razy w miesiącu, miały o 17% wyższe ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia krwi niż osoby, które jadły jedzenie z grilla mniej niż cztery razy w miesiącu.

Zobacz również

Ponad 800 fanów Ruchu Chorzów dopingowało Niebieskich w Kielcach ZDJĘCIA KIBICÓW

Ponad 800 fanów Ruchu Chorzów dopingowało Niebieskich w Kielcach ZDJĘCIA KIBICÓW

Noc Muzeów w Sandomierzu. Wiele osób na dziedzińcu zamkowym [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Sandomierzu. Wiele osób na dziedzińcu zamkowym [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna