2 z 32
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Jaja jakich świat nie widział - i to w twojej kuchni. Aż 30 przepisów na każdą kieszeń

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

Zobacz również

Wiosenna rewelacja namieszała w tabeli. Skrót meczu Górnik - ŁKS

Wiosenna rewelacja namieszała w tabeli. Skrót meczu Górnik - ŁKS

Karpaty Krosno rozbite w Chełmie

Karpaty Krosno rozbite w Chełmie

Polecamy

To będzie niesamowity duet. Hiszpanie wystawią w Paryżu wyjątkowe zestawienie

To będzie niesamowity duet. Hiszpanie wystawią w Paryżu wyjątkowe zestawienie

Brązowy medal Projektu Warszawa w Ekstraklasie siatkarzy

Brązowy medal Projektu Warszawa w Ekstraklasie siatkarzy

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!