Jak robią lody w opolskim Sopelku

Redakcja
Tak w opolskiej lodziarni przygotowuje się lody. Historia firmy Sopelek sięga 1988 roku, kiedy otwarta została pierwsza lodziarnia przy ul. 1 Maja w Opolu.

W roku 1994 r. firma otworzyła drugi lokal przy ul. Spychalskiego, a następnie w 1999 roku przy ul. Dambonia. Do 2010 roku specjalizowała się w produkcji i sprzedaży tzw. lodów włoskich (kręconych). W 2010 roku rozszerzyła asortyment o tradycyjne lody gałkowe oraz kawę. Stworzyła profesjonalne laboratorium do produkcji lodów metodą rzemieślniczą.

W 2012 roku firma otworzyyła nowy lokal przy ul. Krakowskiej 15-17 oraz punkt sprzedaży w opolskim Amfiteatrze i zainwestowała w profesjonalny budynek produkcyjny wraz z biurem przy Alei Witosa 1 w Opolu. Od 2013 roku dostarcza lody do kilku lodziarni na terenie 4 województw (śląskie, opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie) oraz do szeregu restauracji. Z

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska