Jakich substancji unikać w produktach spożywczych?

x-news/Agencja TVN
Sklep ze zdrową żywnością w Wałbrzychu.
Sklep ze zdrową żywnością w Wałbrzychu. Dariusz Gdesz
Jedzenie wpływa na to, jak się czujemy, jak pracujemy, a nawet na to, jak wyglądamy. Dlatego bardzo ważne jest, aby sprawdzać skład kupowanych produktów. W napojach, sokach i wodzie należy unikać różnego rodzaju cukru, aromatów, barwników i regulatorów kwasowości. Słodycze nie powinny zawierać takich dodatków jak: E476, utwardzonego tłuszczu, karagenu, syropu glukozowo-fruktozowego. O czym jeszcze należy pamiętać? Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska