3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu...
fot. nd3000/gettyimages.com

Jakie masz prawa w restauracji? UOKiK przypomina i pokazuje słabe punkty gastronomii

W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu powinien być umieszczony cennik, tak, by klient mógł zapoznać się z cenami przed złożeniem zamówienia, a nie płacąc rachunek.
Ponadto cenniki powinny być tak skonstruowane, by możliwa była identyfikacja ceny z potrawą. Oznacza to, że powinna się tam znaleźć nazwa potrawy, pod którą jest ona sprzedawana oraz określenie ilości potrawy, do której odnosi się cena.

Zobacz również

Festiwal Food Trucków w Ostrołęce. Zobaczcie, co można tu zjeść i za ile

Festiwal Food Trucków w Ostrołęce. Zobaczcie, co można tu zjeść i za ile

Co za dramaturgia. Górnik blisko zwycięstwa ze Stalą!

Co za dramaturgia. Górnik blisko zwycięstwa ze Stalą!

Polecamy

Mamy to! Polski zapaśnik wywalczył bilet na igrzyska olimpijskie!

Mamy to! Polski zapaśnik wywalczył bilet na igrzyska olimpijskie!

Nowość w żużlowej Grand Prix. Pierwszy w historii sprint padł łupem Daniela Bewleya

Nowość w żużlowej Grand Prix. Pierwszy w historii sprint padł łupem Daniela Bewleya

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!