Kolonowskie> Sukces firmy Pamas na Polagrze Food 2009 w Poznaniu

Dorota Richter [email protected] 077 44 32 568
Piotr Matyszkok, właściciel Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Pamas w Kolonowskiem. (fot. archiwum)
Piotr Matyszkok, właściciel Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Pamas w Kolonowskiem. (fot. archiwum)
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Pamas z Kolonowskiego na targach zdobył w sumie siedem nagród.

Metka opolska zajęła I miejsce w kategorii Wędliny Regionalne i Tradycyjne w konkursie Najlepszy ProducentWędlin podczas XV Forum Rzeźników i Wędliniarzy na Międzynarodowych Targach Polagra Food 2009 w Poznaniu.

Firma z Kolonowskiego, specjalizująca się w produkcji salami, odebrała tam siedem różnych nagród, m.in. Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, I i II miejsce za różne rodzaje salami oraz tytuł Najlepszy Wybór Wędliniarski w Ocenie Konsumenckiej.

Zobacz: Piotr Matyszok: Idę małymi krokami

- W ostatniej konkurencji smak naszych wyrobów docenili zwiedzający - podkreśla Piotr Matyszok, właściciel Pamas-u.

Firmę założył niespełna dwa lata temu. Prowadzi ją z synami, którzy w tej branży zdobywali doświadczenie na Zachodzie. Postanowili wrócić i przenieść je na grunt Polski.

Zobacz: Statuetki dla najlepszych firm (foto)

- Mimo krótkiego stażu, na koncie mamy wiele nagród - mówi z dumą Matyszok. - Na Polagrze Food doceniono nas już w ubiegłym roku. Zdobyliśmy wówczas osiem nagród.

Tajemnica sukcesu wędlin z Pamas-u?

- To przede wszystkim zasługa synów: Artura, Andrzeja i Sebastiana oraz indywidualnej technologii produkcji i procesu dojrzewania salami - mówi Piotr Matyszok. - Jednak liczy się też wysiłek. Firmie trzeba poświęcić dużo czasu i uwagi. Uczciwie traktować klientów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska