Metka opolska zajęła I miejsce w kategorii Wędliny Regionalne i Tradycyjne w konkursie Najlepszy ProducentWędlin podczas XV Forum Rzeźników i Wędliniarzy na Międzynarodowych Targach Polagra Food 2009 w Poznaniu.
Firma z Kolonowskiego, specjalizująca się w produkcji salami, odebrała tam siedem różnych nagród, m.in. Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, I i II miejsce za różne rodzaje salami oraz tytuł Najlepszy Wybór Wędliniarski w Ocenie Konsumenckiej.
Zobacz: Piotr Matyszok: Idę małymi krokami
- W ostatniej konkurencji smak naszych wyrobów docenili zwiedzający - podkreśla Piotr Matyszok, właściciel Pamas-u.
Firmę założył niespełna dwa lata temu. Prowadzi ją z synami, którzy w tej branży zdobywali doświadczenie na Zachodzie. Postanowili wrócić i przenieść je na grunt Polski.
Zobacz: Statuetki dla najlepszych firm (foto)
- Mimo krótkiego stażu, na koncie mamy wiele nagród - mówi z dumą Matyszok. - Na Polagrze Food doceniono nas już w ubiegłym roku. Zdobyliśmy wówczas osiem nagród.
Tajemnica sukcesu wędlin z Pamas-u?
- To przede wszystkim zasługa synów: Artura, Andrzeja i Sebastiana oraz indywidualnej technologii produkcji i procesu dojrzewania salami - mówi Piotr Matyszok. - Jednak liczy się też wysiłek. Firmie trzeba poświęcić dużo czasu i uwagi. Uczciwie traktować klientów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?