Co jeść we wrześniu? Sylwia Majcher radzi, jakie owoce i warzywa są teraz warte uwagi
Wrzesień to czas na kalendarzowy koniec lata. W prawdzie jesień zbliża się nieuchronnie, ale przez ponad miesiąc będziemy mogli zajadać świeże owoce i warzywa....
Zmywarka w kuchni nie tylko umyje naczynia. Wykorzystują ją nawet do gotowania
Zmywarka w kuchni, zgodnie ze swoją nazwą, najczęściej służy do mycia naczyń. Jednak są dwa nietypowe zastosowania zmywarki, których nie polecają producenci...
Jak wykorzystać ocet w kuchni? 8 sprawdzonych sposobów
Ocet może mieć wiele zastosowań w kuchni. Ten jabłkowy wybiorą osoby lubiące łagodniejsze smaki. Spirytusowy - ci, którzy wolą wyraziste potrawy i aromaty. Ocet...
Co zrobić z wodą po kiszonych ogórkach? Nie wylewaj! Dodaj do mięsa, kaszy czy żurku
Gdy zjemy ogórki kiszone, zostaje po nich sok pełen cennych właściwości odżywczych. Co zrobić z wodą po ogórkach? Pod żadnym pozorem jej nie wylewaj! Dodaj ją...
Czy panga jest zdrowa? Zastosowanie popularnej ryby
Rybą, która doczekała się złej sławy, jest panga. Tania i powszechnie dostępna ryba pochodzi z Wietnamu. Jest sztucznie hodowana w rzece Mekong jednej z...
Zerówki kontra klatkowe. Jak przechowywać jajka w lodówce?
Jajka to podstawowy produkt używania do gotowania w kuchni. Najczęściej używamy ich do pieczenia ciast, klopsów, majonezów i podajemy jako dodatek do...
Kotlety z mortadeli jak w PRL-u. Włoski specjał znowu na czasie
Mortadela jest rodzajem wędliny, który przez czasy PRL-u zyskał niechlubną sławę. Wtedy robiono ją z gorszej jakości mięsa i polecano na obiad jako panierowane...
Jak ułożyć sztućce? Savoire-vivre przy stole. Zobacz porady ekspertki
Aleksandra Pakuła to dziennikarka, specjalistka od public relations, autorka kanału „Instytut Etykiety” na Youtube i znawczyni etykiety. Na swoim profilu na...
Roślinne zamienniki mięsa i mleka naprawdę zdrowsze od produktów zwierzęcych!
Produkty zastępujące mięso i mleko są coraz łatwiej dostępne, rośnie ich wybór i wciąż poprawia się smak. Niektóre z obecnych zamienników żywności odzwierzęcej...
Co zrobić z nożyczkami w kuchni? Oto przedmioty codziennego użytku do gotowania
W domu jest wiele przedmiotów, w których kryje się potencjał do wykorzystania w kuchni. Najczęściej korzystamy z nożyczek, którymi można pokroić pizzę na równe...
Jak przedłużyć świeżość ziół? 4 niezawodne sposoby Jamiego Olivera
Jamie Oliver podpowiada, jak zaoszczędzić pieniądze i jedzenie. Masz w domu świeże zioła, np. pietruszkę, bazylię, tymianek czy kolendrę? Zadbaj, by ich nie...
Gorąca kukurydza i orzeszki w karmelu za 15 zł? Są tańsze opcje do jedzenia na plaży
Połowa wakacji za nami, ale to w sierpniu najwięcej Polaków wyruszy na urlop i wielu wybierze morze. Dzień spędzony na plaży jest przyjemny do czasu, gdy...
Odwoływanie rezerwacji i brak napiwków. Tego lepiej nie robić w restauracji
Podczas spotkań ze znajomymi w kawiarni czy restauracji często zastanawiasz się, co wypada a co nie? Masz wątpliwość, jak się zachować? Z pomocą przychodzą...
Zastawa stołowa w nowoczesnym stylu
Skompletowanie zastawy stołowej do domu lub mieszkania to wyzwanie, przed którym staje większość z nas przynajmniej raz w życiu. Niektórzy podchodzą do sprawy...
Jak rozpoznać prawdziwą porcelanę? Pielęgnacja zastawy
Twórczość człowieka zaczęła się w zasadzie od wyrabiania narzędzi codziennego użytku z ogólnodostępnych, naturalnych materiałów. Nie trzeba więc nikogo...
Szkło bez tajemnic, czyli jak serwować napoje?
Podczas oficjalnych spotkań i przyjęć ilość kieliszków, filiżanek i szklanek może przyprawić o zawroty głowy. Do czego nalać wodę? Czym różnią się kieliszki do...
6 najlepszych patentów na zdrowe grillowanie. Porady dietetyka
Spotkania przy grillu z bliskimi to narodowy sport Polaków, szczególnie wiosną i latem. Czy dania z rusztu zawsze muszą być niezdrowe? Niekoniecznie. Jeśli...
Które owoce mają mało cukru? Jak zrobić zdrowe przekąski z owocami?
Zastanawiasz się, które owoce mają mało cukru? Jesteś na diecie cukrzycowej? Mamy dla ciebie porady pyschodietetyczki Marty Adamiuk, która wyjaśnia, co można...
Tak oszczędzisz, wykorzystując resztki. Piwo z chleba, pesto z liści rzodkiewki
Ci, którzy obierają warzywa, tracą nie tylko część witamin i składników mineralnych skrywających się zaraz pod skórką. Marnują również część kupionego lub...
Tych produktów lepiej unikać na pusty żołądek
Czego lepiej nie jeść i nie pić na pusty żołądek? Bez wątpienia pełnowartościowe śniadanie powinno być codzienną rutyną. Niestety nie wszystkie produkty...
Zimne czy gorące, czyli co jeść i pić podczas upałów? Smakoterapia podpowiada
Iwona Zasuwa to popularna autorka książek i bloga o nazwie „Smakoterapia”, a także wokalistka, znana ze współpracy z Kayah. Poprzez gotowanie chce pokazywać, że...
Jak zrobić perfekcyjnego grilla? Anthony Bourdain grzmiał o jednej zasadzie
Grillowanie może być sztuką. Aby cieszyć się smacznymi potrawami z grilla, warto przestrzegać kilku zasad. Pozornie wydaje się, że trzeba tylko rozpalić grill,...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Obuwie
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Dostawcy internetu
Dodano miesiąc temu w kategorii Korepetycje
Dodano miesiąc temu w kategorii Pompy ciepła