2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

IV liga. Wisła II Kraków wygrała w Oświęcimiu z Unią. Gol Kuziemki „palce lizać”

IV liga. Wisła II Kraków wygrała w Oświęcimiu z Unią. Gol Kuziemki „palce lizać”

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Polecamy

Madison Keys przed półfinałem: Wszyscy wiedzą, jak to jest grać na mączce ze Świątek

Madison Keys przed półfinałem: Wszyscy wiedzą, jak to jest grać na mączce ze Świątek

Lewandowski strzela za dużo! Barcelona musi dopłacić Bayernowi. Niemała kwota

Lewandowski strzela za dużo! Barcelona musi dopłacić Bayernowi. Niemała kwota

Kiedy Pogoń i Wisła po raz ostatni zagrały o stawkę? Niektórzy pamiętają ten mecz!

Kiedy Pogoń i Wisła po raz ostatni zagrały o stawkę? Niektórzy pamiętają ten mecz!