Tym razem słynni smakosze proponują naszym czytelnikom przepisy na rozmaite kluski, makarony, kopytka, pyzy i knedle.
- Z klusek można by stworzyć całą księgę. My wybraliśmy przepisy, które sami najbardziej lubimy. Kluski duże i małe. Pszenne, gryczane i ziemniaczane. Śląskie, włoskie i austro-węgierskie - mówią autorzy.
- Polecamy szczególnie cepeliny - dodają. - Nazwę biorą od gigantycznych latających sterowców - zeppelinów, choć bez wątpienia są starsze niż konstrukcja grafa von Zeppelina... Na Podlasiu podobne kluchy zwane są kartaczami. Podane ze skwarkami czy smażoną cebulką są wyśmienite.
Cena szóstej części "Makarony i kluski" tylko 4,70 (razem z nto).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?