Makarony i kluski

Redakcja
Od czwartku (18 stycznia) razem z nto kolejna, szósta już część "Nowoczesnej kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta".

Tym razem słynni smakosze proponują naszym czytelnikom przepisy na rozmaite kluski, makarony, kopytka, pyzy i knedle.

- Z klusek można by stworzyć całą księgę. My wybraliśmy przepisy, które sami najbardziej lubimy. Kluski duże i małe. Pszenne, gryczane i ziemniaczane. Śląskie, włoskie i austro-węgierskie - mówią autorzy.

- Polecamy szczególnie cepeliny - dodają. - Nazwę biorą od gigantycznych latających sterowców - zeppelinów, choć bez wątpienia są starsze niż konstrukcja grafa von Zeppelina... Na Podlasiu podobne kluchy zwane są kartaczami. Podane ze skwarkami czy smażoną cebulką są wyśmienite.

Cena szóstej części "Makarony i kluski" tylko 4,70 (razem z nto).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska