Targi nto - nowe

Obłędnie pyszne ciasto rajska pianka zachwyca smakiem i wyglądem. Delikatne jak chmurka. Wypróbuj przepis na łatwe ciasto pianka z galaretki

Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Masz ochotę na pyszne ciasto z galaretki? Proponuję ci przepis na ciasto rajska pianka. To pyszny deser, który przygotujesz w kilka chwil, bez dodatku jajek i mąki. Sprawdzi się na każdą okazję. Rajska pianka znika w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis na wyśmienite ciasto bez pieczenia.

W skrócie:

Jeśli szukasz prostego przepisu na ciasto bez pieczenia, proponuję przygotować rajską piankę, którą zrobisz z różnych, ulubionych galaretek. To prawdziwy hit. Delikatna pianka z galaretki z dodatkiem jogurtu naturalnego i bitej śmietany smakuje wyśmienicie. Można podać je samodzielnie lub z dodatkiem owoców. Jeśli wolisz bardziej słodkie smaki, przygotuj piankę na spodzie z gotowych okrągłych biszkoptów.

Zobacz w galerii, jak szybko i prosto możesz zrobić pyszną rajską piankę.

Przepis na ciasto rajska pianka

Czas przygotowania: ok. 2 godziny,
Duża porcja,
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 1 galaretka wiśniowa,
  • 1 galaretka kiwi,
  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 1 galaretka przeźroczysta lub winogronowa,
  • po 300 ml wody na każdą galaretę,
  • 600 g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 500 g słodka śmietanka 36% tł.,
  • 3 łyżki cukru, w wersji mniej słodkiej można go pominąć,
  • do podania np. maliny, truskawki, borówki.

Jak zrobić ciasto pianka z galaretki?

  1. Rozpuściłam galaretkę w 300 ml wrzątku i odstawiłam do wystygnięcia.
  2. Tak samo przygotowałam wszystkie galaretki.
  3. Do każdej galaretki dodałam 150 g jogurtu i miksowałam przez 3 minuty.
  4. Ubiłam śmietanę z cukrem, podzieliłam na 4 części.
  5. Do pierwszej galaretki dodałam 1/4 porcji bitej śmietany i delikatnie wymieszałam.
  6. Miskę wyłożyłam szczelnie folią spożywczą.
  7. Wylałam pierwszą galaretkę do miski i schowałam do lodówki.
  8. Po ok. 10 minutach wymieszałam kolejną galaretkę z bitą śmietaną i przelałam do miski.
  9. Przygotowałam tak wszystkie warstwy galaretki.
  10. Odstawiłam piankę na ok. 1 godzinę do lodówki.
  11. Podawałam z owocami.
Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Obłędnie pyszne ciasto rajska pianka zachwyca smakiem i wygl...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Szarlotka tatrzańska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska