Opole. W środę pierwszy kongres spożywczy

(arti)
Polityka rolna UE to jeden z tematów I Ogólnopolskiego Kongresu Branży Spożywczej w Opolu. (fot. sxc)
Polityka rolna UE to jeden z tematów I Ogólnopolskiego Kongresu Branży Spożywczej w Opolu. (fot. sxc)
Stolica województwa organizuje I Ogólnopolski Kongres

Branży Spożywczej[/b]. Początek w środę o 9 w hotelu Mercure.

- Branża spożywcza jest jedną z najważniejszych w mieście i to właśnie przedstawiciele tego biznesu chcieli, by Opole było centrum wydarzeń w tej dziedzinie - tłumaczy Maciej Wujec, naczelnik wydziału gospodarki w urzędzie miasta.

Zobacz: Międzynarodowe Forum Gospodarcze w Oleśnie

W założeniu impreza ma przypominać kongresy gospodarcze, na których spotykają się i dyskutują przedstawiciele biznesu i samorządów. Dyskusje będą poświęcone m.in. polityce rolnej UE czy rozwijaniu nowych kanałów dystrybucji i rynków.

O tzw. dobrych praktykach CRS w branży spożywczej opowie uczestnikom m.in. Andrzej Drosik, dyrektor opolskiej Nutricii. Jednym z elementów imprezy jest „Kanapa Forbesa”, czyli spotkania ze znaczącymi postaciami.

W Opolu na kanapie zasiądzie Paweł Szcześniak, dyrektor zarządzający firmy E.Wedel. Ratusz chce, aby impreza - współorganizowana z biznesowym magazynem „Forbes” - odbywała się cyklicznie.

- Za rok uruchamiamy centrum wystawienniczo i to dobre miejsce dla tego typu spotkań - przekonuje Arkadiusz Wiśniewski, zastępca prezydenta.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska