Opolska Strzecha. W Opolu otwarta została nowa restauracja

Redakcja
Rodzina Państwa Wilczyńskich nawspólnej kolacji w nowootwartej restauracji.
Rodzina Państwa Wilczyńskich nawspólnej kolacji w nowootwartej restauracji. Paweł Stauffer
Karczma przy ul. Częstochowskiej w Opolu przyjęła pierwszych gości.

Nietypowy kociołek z duszą to firmowe danie polecane przez szefa kuchni Zajadu Góralskiego, który w sobotę otworzył się przy ul. Częstochowskiej w Opolu.

- To prawdziwa gratka dla mięsożerców. Aromatyczny gulasz z warzywami, pod chlebową przykrywką, zapiekany w kamiennym naczyniu - mówi Paweł Domański, właściciel restauracji.

Lokal specjalizuje się głównie w tradycyjnych daniach jak : golonka, żeberka, schabowy, pierogi.

- Mamy też sałatki i pyszne desery. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie - przekonuje Paweł Domański.

Restauracja skalda się z dwóch sal i ogródka ( właściciel zamierza go otworzyć wiosną) i może pomieścić około 200 osób .

Zajazd to jednak nie tylko jedzenie. Restauracja ma się stać także centrum życia kulturalnego.

- Planujemy wieczory z muzyką na żywo oraz otwarcie galerii. To ma być miejcie dla początkujących rzeźbiarzy - mówi Paweł Domański.

Restauracja czynna jest codziennie od 12 do 23 (kuchnia do 22.30)

Baza firm z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska