Nietypowy kociołek z duszą to firmowe danie polecane przez szefa kuchni Zajadu Góralskiego, który w sobotę otworzył się przy ul. Częstochowskiej w Opolu.
- To prawdziwa gratka dla mięsożerców. Aromatyczny gulasz z warzywami, pod chlebową przykrywką, zapiekany w kamiennym naczyniu - mówi Paweł Domański, właściciel restauracji.
Lokal specjalizuje się głównie w tradycyjnych daniach jak : golonka, żeberka, schabowy, pierogi.
- Mamy też sałatki i pyszne desery. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie - przekonuje Paweł Domański.
Restauracja skalda się z dwóch sal i ogródka ( właściciel zamierza go otworzyć wiosną) i może pomieścić około 200 osób .
Zajazd to jednak nie tylko jedzenie. Restauracja ma się stać także centrum życia kulturalnego.
- Planujemy wieczory z muzyką na żywo oraz otwarcie galerii. To ma być miejcie dla początkujących rzeźbiarzy - mówi Paweł Domański.
Restauracja czynna jest codziennie od 12 do 23 (kuchnia do 22.30)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?