3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Piękna niedziela na Pustyni Błędowskiej ze skokami spadochronowymi

Piękna niedziela na Pustyni Błędowskiej ze skokami spadochronowymi

Piękna niedziela na Pustyni Błędowskiej ze skokami spadochronowymi

Piękna niedziela na Pustyni Błędowskiej ze skokami spadochronowymi

Polecamy

Garri Kasparow w Warszawie: dyktatorzy nie grają w szachy, wybierają pokera

Garri Kasparow w Warszawie: dyktatorzy nie grają w szachy, wybierają pokera

Świątek ocenia pożegnanie z Rzymem swego idola Nadala

Świątek ocenia pożegnanie z Rzymem swego idola Nadala

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium