W pierwszej części swej kolekcji smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont serwowali nam przekąski zimne. Teraz przyszła kolej na przekąski ciepłe. Podaje się je na początku posiłku, najczęściej w małych porcjach, na zachętę do dalszego ucztowania. Ale - jak zapewniają autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej" - wiele ciepłych przekąsek może stanowić samodzielne dania.
Czytelnicy znajdą więc przepisy na potrawy śniadaniowe, m.in. z jajek, dania mięsne, rybne i warzywne. Piotr Bikont szczególnie poleca faszerowane makarony.
- Prezentujemy trzy różne farsze, którymi można nadziewać makarony o specyficznych kształtach, jak krótkie rurki, duże muszelki, czy wielkie makaronowe rury zwane po włosku cannelloni.
Tom 2 niezwykłej kolekcji już w czwartek razem z nto. Cena - tylko 3,50 zł plus cena gazety
Nowoczesna kuchnia polska to:
540 przepisów
18 części tematycznych
ponad 1000 stron
dania tradycyjne w nowoczesnym wykonaniu
kulinarne nowinki i ciekawostki
"smakowite" ilustracje potraw
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?