Przekąski ciepłe

Redakcja
Druga część "Nowoczesnej kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta" - "Przekąski ciepłe" - już w czwartek.

W pierwszej części swej kolekcji smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont serwowali nam przekąski zimne. Teraz przyszła kolej na przekąski ciepłe. Podaje się je na początku posiłku, najczęściej w małych porcjach, na zachętę do dalszego ucztowania. Ale - jak zapewniają autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej" - wiele ciepłych przekąsek może stanowić samodzielne dania.

Czytelnicy znajdą więc przepisy na potrawy śniadaniowe, m.in. z jajek, dania mięsne, rybne i warzywne. Piotr Bikont szczególnie poleca faszerowane makarony.

- Prezentujemy trzy różne farsze, którymi można nadziewać makarony o specyficznych kształtach, jak krótkie rurki, duże muszelki, czy wielkie makaronowe rury zwane po włosku cannelloni.

Tom 2 niezwykłej kolekcji już w czwartek razem z nto. Cena - tylko 3,50 zł plus cena gazety

Nowoczesna kuchnia polska to:

540 przepisów
18 części tematycznych
ponad 1000 stron
dania tradycyjne w nowoczesnym wykonaniu
kulinarne nowinki i ciekawostki
"smakowite" ilustracje potraw

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska