Przyprawy dobre na choroby

Redakcja
Poszczególne przyprawy mają różne zalety zdrowotne, ale można je też odpowiednio połączyć, dodając do potraw, aby ich lecznicze właściwości jeszcze bardziej spotęgować.

Oto przykłady mieszanek, które mogą wspomóc leczenie.

W przypadku cukrzycy jest to: cynamon, imbir, wanilia i goździki.

Na schorzenia serca zaleca się: estragon, tymianek, bazylię i kminek.

A na choroby wątroby: majeranek, estragon, bazylię, cząber, kminek i tymianek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska