- Wprowadziliśmy potrawy bazujące na produktach od regionalnych dostawców - mówi Irena Koznarska, właścicielka Trio. - A funkcję szefa kuchni szkoleniowiec powierzył naszemu pracownikowi - Dariuszowi Wyrobkowi.
Trio to mikroprzedsiębiorstwo działające w Opolu od 2007 roku. Pomysł na bazowanie na produktach lokalnych właścicielka podpatrzyła we Włoszech podczas studyjnej wizyty organizowanej przez Izbę Gospodarczą Śląsk. Izba pomogła także firmie w przygotowaniu wniosku o dofinansowanie szkoleń dla pracowników 45+, na co pieniądze mają teraz urzędy pracy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?