Ryby i owoce morza

Redakcja
Okładka dziesiątego tomu kolekcji.
Okładka dziesiątego tomu kolekcji.
Już 15 lutego razem z nto kolejna część naszej kolekcji "Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta".

Tym razem czytelnicy znajdą w niej ponad 30 przepisów na dania z ryb, wybranych przez dwóch popularnych smakoszy Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta. Nasi znawcy kuchni twierdzą, że talent do przyrządzania takich dań Polacy odziedziczyli po przodkach, którzy słynęli w Europie ze smacznie podawanych ryb słodkowodnych.

W księdze są ciekawe przepisy na karpie, pstrągi, szczupaki, a także na śledziki oraz owoce morza.
- Ostatnio w handlu pojawiło się wiele nieznanych wcześniej gatunków ryb dalekomorskich - mówią autorzy. - Na największą uwagę zasługują sola, panga i ryba maślana.

Robert Makłowicz radzi, by karpia nie jadać wyłącznie w Boże Narodzenie i wyłącznie w galarecie.
- To ryba dostępna przez cały rok, do tego smaczna i tłuściutka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska