Tym razem czytelnicy znajdą w niej ponad 30 przepisów na dania z ryb, wybranych przez dwóch popularnych smakoszy Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta. Nasi znawcy kuchni twierdzą, że talent do przyrządzania takich dań Polacy odziedziczyli po przodkach, którzy słynęli w Europie ze smacznie podawanych ryb słodkowodnych.
W księdze są ciekawe przepisy na karpie, pstrągi, szczupaki, a także na śledziki oraz owoce morza.
- Ostatnio w handlu pojawiło się wiele nieznanych wcześniej gatunków ryb dalekomorskich - mówią autorzy. - Na największą uwagę zasługują sola, panga i ryba maślana.
Robert Makłowicz radzi, by karpia nie jadać wyłącznie w Boże Narodzenie i wyłącznie w galarecie.
- To ryba dostępna przez cały rok, do tego smaczna i tłuściutka.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?