3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Rusza przebudowa ulicy Piastowskiej w Brzegu. Będzie zmiana organizacji ruchu

Rusza przebudowa ulicy Piastowskiej w Brzegu. Będzie zmiana organizacji ruchu

Polecamy

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Kuchnia ogrodowa to hit 2024. Pomysł na kuchnię letnią, której pozazdroszczą sąsiedzi

Kuchnia ogrodowa to hit 2024. Pomysł na kuchnię letnią, której pozazdroszczą sąsiedzi

WTA Rzym. Magda Linette - Wiktoria Azarenka. Gdzie i o której mecz?

WTA Rzym. Magda Linette - Wiktoria Azarenka. Gdzie i o której mecz?